Noma: Konceptmad for gastronauter

Så blev Noma nummer ét. Det er stort.

Det bliver endnu sværere på Noma nu, askesky eller ej, for hele verden vil strømme til Christianshavn for at prøve verdens bedste restaurant. Foto: Polfoto/Jens Dige Dige Jens René Redzepi, køkkenchef på restaurant Noma: "Tænk, at man kan rykke verdensgastronomien med skvalderkål og gulerødder fra Lammefjorden. Hvem skulle have troet det for fem år siden?", siger han til Politiken. Foto: Valdemar Jørgensen

At en dansk restaurant skulle blive udnævnt til verdens bedste restaurant 2010, hædret af 800 branchefolk i Restaurant Magazine, det er nærmest utroligt.

Og det er den foreløbige kulmination på en udvikling, der begyndte i halvfjerdserne med forelskede franske kokke, der var lokket til landet af deres søde kærester, og chokeret fandt selv de bedste danske køkkener foret med dåsemad og Maggi-terninger...

Læs også