Bryde trak mio. ud inden konkurs

Revisor tildelt påtale for at blåstemple stor pengeoverførsel umiddelbart inden konkurs. Store aktiver overført og vekslet til stemmeløse aktier i selskab stiftet af Steen Brydes hustru.

Umiddelbart inden sin egen konkurs overførte den i dag skyldner- og mandatsvigsigtede Steen Bryde en betydelig millionformue til et nystiftet selskab.

Blandt andet blev et huslejekrav mod børsnoterede Nordic Tankers på 3,6 mio. kr. løftet over fra Bryde Gruppen og vekslet med stemmeløse B-aktier i det nystiftede P 2008 3 ApS, umiddelbart inden kuratorerne overtog nøglerne til Bryde Gruppen.

Manøvren omkring kapitalforhøjelsen blev blåstemplet af registreret revisor Merete Leth fra DM Revision, der nu af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har fået en påtale for at have overtrådt god revisorskik. Blandt andet mener Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, at det faktum, at Steen Bryde sad med på alle sider af transaktionen, burde have fået revisoren til at skrue op for kontrollen.

»Jeg bliver i denne sag fanget af formalia, da jeg skulle have haft en underskrift på kravets eksistens fra såvel den adm. direktør, bestyrelsesformanden og et menigt medlem. Men jeg får kun en underskrift fra adm. direktør Geir Jansen og bestyrelsesformand Steen Bryde,« forklarer Merete Leth.

Følte sig i god tro


..

Læs også