En chance til Hassan og andre rødder

Mange virksomheder vil give en hånd til f.eks. marginaliserede unge, lyder det fra DA, Dansk Arbejdsgiverforening. Men de har brug for hjælp. Det får de med projektet high:five.

Den 25-årige Hassan er lige blevet færdig med at afsone i fodlænke i køkkenet i DFDS's hovedkontor i København og skal nu tilbage til sit vante job som steward på Pearl, der sejler mellem København og Oslo.

Hassan har gjort et så positivt indtryk hos DFDS, at de strikkede et job i land sammen til ham, for at han kunne undgå et fængselsophold, der ville have afsporet hans liv definitivt. Og medmindre han dummer sig, venter i horisonten en læreplads som kok.

Men han er også håndplukket af high:five, et projekt under Det Nationale Netværk for virksomhedsledere, som arbejder med at finde nye former for samarbejde omkring sociale opgaver. Og så leverer Hassan et solidt stykke arbejde, fastslår Henrik Holck, der er executive vice president i DFDS og indehaver af det overordnede ansvar for rederiets indsats for unge kriminelle.

Rigtige job


..

Læs også