Martin Rada

Den 40-årige Martin Rada fra Østrig er netop tiltrådt som adm. direktør for Fiat Group Automobiles Denmark A/S. Den nye direktør ser det som sin fornemste opgave, at medarbejderne undgår at mærke hans utålmodighed og i det store hele har det godt.

Hvad er dine forventninger som ny Fiat-direktør i Danmark?

Min ambition er at bygge videre på positionen for vores tre brands Fiat, Alfa Romeo og Fiat Professional. Og så vil jeg fortsat opretholde og videreføre den store succes, som særligt nogle af vores modeller nyder, f.eks. Fiat 500 og Alfa Romeo MiTo. Desuden vil jeg se på, hvor vi kan styrke forretningen i tæt samarbejde med vores forhandlere og øge vores flådesalg.

Hvordan indgyder du dine medarbejdere optimisme og mod?

Ved at fokusere på de succeser, vi skaber, samt ved at motivere og sørge for en god atmosfære på arbejdspladsen.

Går du rundt om den varme grød, når en medarbejder skal have en opsang?

Nej, det nytter ikke noget. Jeg bryder mig ikke om den slags konfrontationer, men hvis de er nødvendige, tror jeg mere på at få dem overstået ved at være direkte og åben over for medarbejderen.

Desuden er det jo min opgave som direktør at sørge for at det, du kalder en opsang, bliver en konstruktiv samtale med medarbejderen.

Hvad er den vanskeligste beslutning, du har måttet træffe i din tid som leder?

Jeg synes, at HR-beslutninger, hvor man er nødt til at træffe nogle valg, som man ved, har stor betydning et menneskes hverdag, er svære, og det vil de formentlig altid være. Det er et ansvar, som man som leder må tage, og så gælder det om at bære beslutningerne igennem så nænsomt og konstruktivt som muligt.

Hvilken egenskab hos dig selv som leder ville du helst være foruden?

Jeg er ikke udpræget tålmodig, og det er man nødt til at være som leder. Men jeg er bevidst om det og opmærksom på, at det ikke skal gå ud over mine medarbejdere.

Hvad er det bedste råd, du kan give til en ung, uerfaren leder?

At være ærlig og åben. Det kommer man langt med, fordi det giver gensidig respekt og tillid, som er vigtigt, hvis man vil have et godt forhold til sine medarbejdere og drive en god virksomhed.

Tager du arbejdet med hjem, eller holder du FRI, når du har fri?

Jeg tror på, at det er vigtigt at give sig selv lov til at holde fri, når man har fri. Dels for at få genopladet batterierne, dels fordi jeg mener, at input og oplevelser fra ikke-arbejdsrelaterede sammenhænge kan give fornyet energi og nye tanker, som kan smitte positivt af på jobbet. Desuden synes jeg, at man skylder sin familie at være mentalt til stede, når man er hjemme. Som direktør kræver det naturligvis, at jeg er meget effektiv og arbejder velstruktureret, når jeg er på arbejde. •

Læs også