Krisen kan løbe løbsk

Situationen er så alvorlig, at ECB kan blive tvunget til at støtteopkøbe statsobligationer fra de mest gældsplagede lande, mener flere økonomer.

Investorflugten fra Grækenland, Portugal og andre gældstyngede eurolande er nu så kraftig, at situationen kan løbe ud af kontrol. Måske allerede i denne uge.

I går fortsatte brandudsalget af græske statsobligationer med det resultat, at den effektive rente på toårige statsobligationer steg 2,48 procentpoint til 16,41 pct., mens den effektive rente på 10-årige statsobligationer steg til 9,79 pct.

»Den fortsatte usikkerhed om gældsforhandlingerne i Grækenland kan betyde, at nervøsiteten spreder sig meget hurtigt og til sidst løber løbsk,« siger seniorøkonom Frank Øland Hansen fra Danske Bank.

»De investorer, der efter at have vurderet situationen, beslutter at trække sig ud af græske, portugisiske og spanske statsobligationer, vender jo ikke tilbage. De har ændret deres investeringsstrategi, og det påvirker andre og kan meget hurtigt trække markedet for disse papirer ned,« føjer han til.

Udsigt til støtteopkøb


..

Læs også