DSB kører ind i Norge

Den danske statsejede togkoncern skal vedligeholde lufthavnstogene i Oslo. Det udløser arbejdspladser her i landet.

Togbranchen i Europa præges netop nu af en internationalisering, hvor statsejede selskaber går efter at vinde kontrakter i udlandet. DSB har også en sådan strategi om togdrift uden for Danmark - i første omgang Sverige og Tyskland.

Men også på andre områder satser DSB på at sikre sig internationale kontrakter. Og det har netop givet resultat, da DSB har vundet en aftale om at vedligeholde og renovere 16 togsæt, som kører mellem den norske hovedstad Oslo og lufthavnen Gardermoen.

Flytoget er et højhastighedstog, som bringer flypassagerer mellem lufthavnen og Oslos centrum på 19 minutter. DSB's chef for togvedligehold, Morten Hartvig Jacobsen, fastslår, at Flytoget er kendt for høj punktlighed, da 99,6 pct. af togene kører til tiden.

»Med Flytoget har vi vundet vores anden større ordre i Norge. Dermed er DSB en væsentlig spiller på markedet for store vedligeholdelsesopgaver,« mener Morten Hartvig Jakobsen. Han håber, at der med kontrakten er basis for endnu flere opgaver i Norge.

DSB var i konkurrence med seks andre i udbuddet om vedligeholdelse og renovering af de norske tog. Flytogene skal fra august renoveres på DSB's værksted i Århus, hvor kontrakten til ca. 30 mio. kr. nu udløser 15 nye arbejdspladser.

Samarbejde om driften


..

Læs også