Sydbank har rekordindtjening

Sydbank tjener styrtende på handel med værdipapirer. Men udlånet vokser fortsat ikke. Flot Sydbank-regnskab lover godt for de kommende bankregnskaber, vurderer en analytiker.

2010 har budt på en forrygende start for Sydbank trods væsentlige nedskrivninger.

Det er først og fremmest handel med værdipapirer, der skæpper i kassen, mens markederne de seneste måneder har fortsat opturen.

»Aktiviteten i vores handelsområde er stærkt stigende. Vi står med en bruttoindtjening før nedskrivninger på et ”all time high” niveau. Det er vi meget tilpasse medsiger adm. direktør Carsten Andersen i en kommentar til årets første kvartalsregnskab.

Basisresultatet landede på 572 mio. kr., mens Sydbank har måttet nedskrive for hele 323 mio. kr. Nedskrivningerne er forøget med 53 mio. kr. i forhold til første kvartal 2009, men til gengæld nedbragt godt 20 mio. kr. siden fjerde kvartal i fjor.

Ud over 70 mio. kr. til garantiprovision har Sydbank »af forsigtighedsmæssige årsager« hensat yderligere 52 mio. kr. til en forventet ekstraregning til Det Private Beredskab, som banken venter før september. Pengene går bl.a. til fremtidige afviklinger af nødlidende banker. Yderligere 16 mio. kr. er hensat til Garantifonden på grund af Capinordics konkurs, der ventes at kaste en betydelig regning til sektoren af sig.

Ekstra hensættelser


..

Læs også