Royal Unibrew på rette spor

Bryggerigruppen vil ikke opjustere, men giver dog en optimistisk melding.

Bryggerigruppen Royal Unibrew er for alvor ved at komme op af tidligere tiders krisesump. Regnskabet for 1. kvartal viser, at bryggeriet gør det bedre end de lagte budgetter, men det er alligevel for tidligt at opjustere forventningerne til året.

I stedet bruger Royal Unibrew den mere forsigtige tilgang og nøjes med at sige, at indtjeningen for 2010 vil lande i den øvre ende af det udmeldte interval, der lyder på et resultat før skat på mellem 205 og 255 mio. kr.

»Royal Unibrew har i 1. kvartal 2010 videreført den positive udvikling og har realiseret en bedre indtjening end i 2009. Resultat af primær drift (EBIT før særlige poster) blev således 10 mio. kr. mod minus 28 mio. kr. i samme periode sidste år, en stigning på 38 mio. kr., hvilket er gunstigere end forventet. Udviklingen i 1. kvartal er som ventet positivt påvirket af, at påskesalget i modsætning til sidste år lå i første kvartal, ligesom der er sket en lageropbygning hos distributører blandt andet som følge af arbejdsmarkedssituationen i Danmark,« skriver bryggeriet i en kommentar.

Omsætningen i kvartalet blev på knap 782 mio. kr. - en fremgang fra 767,6 mio. kr. i samme kvartal 2009. På bundlinien blev det dog fortsat til røde tal. Underskuddet blev 18,1 mio. kr., hvilket dog er bedre end de 34,5 mio. kr., bryggeriet præsenterede for 1. kvartal sidste år.

Mådeholdne forbrugere


..

Læs også