Vinden løfter Dongs elforretning

Vindmølleparkerne trak i 2009 det suverænt tungeste læs i Dongs elforretning. Vindmøllerne leverede 79 pct. af det daglige overskud, hvilket er ny rekord.

Dong-chef Anders Eldrup har al mulig grund til at være glad, når vinden river i hans stålgrå hår. Blæsevejr betyder nemlig millionindtægter i Dong Energys hastigt voksende vindmølleforretning.

På få år er vindmølleforretningen gået fra at være nær ikke-eksisterende til sidste år at omsætte for knap 1,7 mia. kr. ud af et 2009-salg i elforretningen på 9,0 mia. kr.

Men selv om vindforretningen kun bidrog med 19,0 pct. af omsætningen, leverede vindmøllerne 79 pct. af det samlede driftsoverskud. Det er rekord og understreger, hvorfor Dong-chef Anders Eldrup har store planer på vindområdet.

»Samlet set er DONG Energy i gang med opførelse af vindmølleparker på knapt 700 megawatt (MW) og er engageret i udviklingsprojekter med en samlet kapacitet på op til 2.000 MW. Dermed er koncernen godt på vej mod målet om en samlet vindmøllekapacitet på mindst 3.000 MW inden 2020,« anfører Dong-ledelsen i 2009-rapporten.

Statstilskud luner


..

Læs også