Fremtidens datamotorvej kommer snart til din pc

Se her hvordan dine USB-drev og harddiske bliver overdrevent hurtige.

ROM: Èn ting er lige så sikkert, som at kendissen Sydney Lee ifører sig en bandana, når han gør sig på reality-tv: Det kan simpelthen ikke være sundt at vente på, at dataoverførslerne møjsommeligt flytter sig fra computerens interne harddisk til dit eksterne USB-drev.

Det er kedeligt som bare pokker, og selvom USB 2.0 var lynhurtigt, da det brød de opstillede hastighedsbarrierer tilbage i år 2000, vil vi gerne have kvikkere datastandarder serveret. Og det må gerne gå tjept.

Den gode nyhed er, at du faktisk kan købe bundkort allerede i dag, der understøtter de vilde overførselsstandarder - USB 3.0 og harddisk-interfacet SATA (Serial ATA) 6 Gbps, populært kaldet SATA 3.

USB 3.0 kan prale med en heftig teoretisk datahastighed på hele 625 megabyte per sekund, hvilket er ti gange så hurtigt som standardens forgænger, der står opgivet til blot 60 megabyte per sekund.

SATA-standarden har også fået et alvorligt nøk i den rigtige retning i kraft af en fordobling, så hastigheden nu lyder på 600 megabyte per sekund modsat tidligere 300 megabyte per sekund...

BRANCHENYT
Læs også