Nu begynder it-investeringerne at stige

Måske kommer det til at gå bedre for it-branchen, end man skulle tro. Analysehuset Gartner hæver sine forventninger til it-investeringerne for i år.

Foto: Colourbox, Kollage: Mattias Grøndal

Gartner har revideret sin prognose af it-investeringerne på verdensplan for i år og forventer nu, at den samlede globale it-branche vil opleve en vækst på 4,6 procent til 17.847 milliarder kroner, hvilket er en stigning fra den tidligere prognose af en vækst på 3,3 procent.

Det ny tal står i skarp kontrast til 2009, da investeringerne faldt med 4,6 procent. Gartner har opjusteret sin prognose på grund af en forventet svagere dollar.

Investeringerne forventes også at stige på grund af koncerndirektørers og finansdirektørers øgede tillid, idet de økonomiske omstændigheder gradvist forbedres, siger Richard Gordon, som er research vice president hos Gartner i en video.

De fremkommende markeder vil opleve den største vækst. Gartner forventer, at investeringerne vil stige med 9,3 procent i Latinamerika, med 7,7 procent i Mellemøsten og Afrika og med syv procent i Asien-Stillehavsregionen.

USA forventes på grund af recessionen at opleve en vækst på kun 2,5 procent og Japan kun 1,8 procent. Som et lyspunkt uden for de fremkommende markeder forventer Gartner, at Vesteuropa vil opleve en vækst på 5,2 procent...

BRANCHENYT
Læs også