EDC fyrer Alm. Brand

Ejendomsmæglerkæden EDC bryder nu endeligt med Alm. Brand-koncernen og vil i stedet sælge forsikringer fra Gjensidige Forsikring til de danske boligkøbere og sælgere.

EDC og Alm. Brand kom allerede i clinch, da Alm. Brand Bank i 2008 lavede en aftale om at sælge realkreditlån fra Totalkredit, der er ejet af Nykredit, som igen ejer EDC-konkurrenten Nybolig. EDC formidler desuden realkreditlån for BRFkredit, og det stod derfor hurtigt klart, at Alm. Brands sololøb måtte få konsekvenser.

Gjensidige købte i marts 2010 Nykredit Forsikring, og EDC har derfor været hurtig til at komme indenfor i varmen hos de nye norske ejere, der nu kan sælge forsikringer gennem de 240 EDC-butikker.

EDC-kædens bestyrelsesformand, Poul Erik Bech, siger i en pressemeddelelse:

»Med Gjensidige har EDC fået en samarbejdspartner, der har samme ambitioner som os, nemlig vækst gennem samarbejde. Det betyder også, at vi begge har lyst til at produktudvikle og skabe forsikringsløsninger, der imødekommer de bolighandlende både i handlen og efterfølgende,« siger Poul Erik Bech.

Samme sted oplyser Gjensidiges koncerndirektør, Kim Rud-Petersen:

»Aftalen vil give os endnu bedre muligheder for at distribuere gode og konkurrencedygtige forsikringsprodukter til kunderne.«

Samarbejdet træder i kraft den 1. oktober 2010.

Læs også