Dansk erhvervsliv skal modernisere Rusland

Via en politisk aftale håber både den danske regering og den russiske præsident, at de danske kompetencer kan bruges til at udvikle Rusland.

Danskere er meget bedre end russere til at udnytte energien, bygge havneanlæg og drive landbrug. Derfor skal Danmark og Rusland arbejde tættere sammen på disse områder - til glæde for dansk eksport og til gavn for moderniseringen af Rusland.

Sådan lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og den russiske præsident, Dmitry Medvedev, der i går var på statsbesøg i Danmark. De to statsledere underskrev i går eftermiddag en erklæring om et partnerskab for modernisering, som skal styrke samarbejdet om vedvarende energi, landbrug og transport. I erklæringen understreges det desuden, at Rusland skal styrke retssamfundet og bekæmpe korruption for at forbedre ikke mindst forretningsvilkår og udvikling.

»I dag underskriver vi en aftale om samarbejde inden for energiområdet. Det er særligt vigtigt for Rusland, for energieffektivitet er ikke det bedste punkt i russisk økonomi, så vi håber meget på dansk hjælp i den sammenhæng,« lød det fra den russiske præsident.

En god begyndelse


..

Læs også