Ditlev Engel: De røde tal overrasker ikke

Alle har vidst, at få ordrer i 2009 ville udløse en regning til Vestas, mener Vestas-chef Ditlev Engel, som afviser at være i pengemangel.

Hvis Ditlev Engel er tynget af den øjeblikkelige nedtur i Vestas-forretningen, så skjulte han det godt, da han i går scenevant gik på podiet i New York og kommenterede et kvartalsregnskab præget af røde tal.

»Vi har hele tiden sagt, at ordrerne og indtjeningen vil komme sent på året,« forklarede Ditlev Engel om nedturen i 1. kvartal.

Da milliardordrerne udeblev i 2009, undskyldte Ditlev Engel. I går kom der ingen undskyldninger.

Vindmøllechefen strakte sig til at erkende, at der på mange måder er tale om et »unormalt« kvartal, fulgt af en tilføjelse om, at han selvfølgelig ikke synes, at det er rart at løfte sløret for et underskud.

»Men vi håber ikke, at det, vi har set i 1. kvartal, kommer som en stor overraskelse for nogen. På baggrund af udviklingen i 2009 vidste vi allerede dengang, at det var sådan, 2010 ville komme til at starte. At der var en regning, som skulle betales,« fastslog en tydeligt veloplagt Ditlev Engel.

Der blev ikke dvælet længe ved det nedslående kvartalsresultat. I stedet brugte Engel krudtet og taletiden på at tegne et billede af, hvordan Vestas ser fremtiden i først og fremmest Kina og USA.

Tiltro til USA


..

Læs også