Gældsfrygt blev reduceret i sen handel

Følg aktiekurserne onlineFornyet frygt for de europæiske gældsproblemer trak det danske marked i minus onsdag formiddag, og stemningen blev samtidig presset af det svage Vestas-regnskab.

Faldene blev reduceret en anelse hen på eftermiddagen med Nordea i front efter morgenstundens stærke regnskab. C20 lukkede 1,75 pct. lavere i 401,80.

»De græske bekymringer overskyggede onsdagens aktiehandel, men bekymringerne bør alt andet lige være mindsket, efter at det kom frem, at 120 mia. euro er på vej i en lånepakke over en periode på tre år. Vestas faldt tilbage på sin regnskabspræsentation, men vi vurderer, at tilbagefaldet i aktien er en god mulighed for at samle op i aktien,« sagde senioraktiehandler Claus Thestrup hos Handelsbanken til RB-Børsen.

Nordea gik mod strømmen efter offentliggørelsen af sit regnskab for 1. kvartal. Nettorenteindtægter og nedskrivninger på dårlige lån stod ikke til måls med forventningerne. Alligevel præsterede banken et ordinært resultat i kvartalet på 878 mio. euro, hvilket var det fældende punkt. Analytikerne havde ventet et resultat på kun 587 mio. euro. Nordea ser fortsat et lavere risikojusteret resultat i 2010, hvilket skyldes lavere indtægter i Group Treasury og Markets. Ydermere fastholder banken et skøn om faldende nedskrivninger i løbet af 2010 og pointerer, at udsigterne fortsat er skrøbelige og behæftet med usikkerhed. Nordea lukkede med et plus på 4,8 pct. i 54,8.

Vestas lukkede 4,6 pct. lavere i 335 efter sit regnskab for 1. kvartal, der viste et uventet minus på bundlinjen. Vindmøllegiganten har været i medvind på ordresiden de seneste to måneder, men forventningerne til omsætningen var dog skruet en anelse for højt op i 1. kvartal. Omsætningen blev på 755 mio. euro, og driften (EBIT) endte i et minus på 96 mio. euro. Analytikerne havde ventet en omsætning på 890 mio. euro og et plus i driftsresultatet på 30 mio. euro.

Vestas fastholdt forventningerne til 2010, og her lyder omsætningsprognosen på 7,0 mia. euro med en driftsmarginal (EBIT) på 10-11 pct.

Carlsberg lukkede 0,6 pct. lavere i 447,2. Finanshuset Unicredit har indledt dækning af en række af verdens største bryggerier, herunder Carlsberg, hvis aktie fik anbefalingen "køb" i en sektoranalyse. Også konkurrenterne Heineken og AB Inbev fik den positive købs-anbefaling med på vejen af Unicredit.

NeuroSearch fremlagde regnskab for 1. kvartal, der var tæt på at være et non-event. I hvert fald på talsiden. Men så offentliggjorde NeuroSearch nye data fra sit Huntexil-studie, og usikkerheden om, hvordan disse nye data skulle tolkes, sendte aktien voldsomt ned. Aktien lukkede 30,2 pct. lavere.

Genmabs britiske samarbejdspartner GlaxoSmithKlein kom med regnskab for 1. kvartal, hvor salget af Arzerra på det amerikanske marked gav 42 mio. kr. Genmab kan som udvikler af Arzerra vente sig en royalty på 8 mio. kr., hvilket ikke helt var i trit med forventningerne. Genmab lukkede 4,2 pct. lavere.

Læs også