En dag på godt og ondt

Bekymringerne over den græske gældskrise blev intensiveret.Til gengæld var onsdagen rig på uventet gode regnskabsmeddelelser.

Der var lagt i kakkelovnen til en ordentlig omgang kursfald på de europæiske aktiebørser onsdag, efter at Standard & Poor's dagen forinden havde nedjusteret Grækenlands og Portugals kreditværdighed og derved pustet til nervøsiteten i de finansielle markeder.

Kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's valgte tirsdag sidst på eftermiddagen at nedjustere ratingen på såvel Grækenland som Portugal, hvilket med et snuptag fik usikkerheden og nervøsiteten til at slå ud i lys lue.

Investorerne har hele tiden været bevidste om risikoen for en statsbankerot i Grækenland, men nu frygter de, at den alvorlige gældskrise skal brede sig til andre europæiske lande, og her går deres betænkeligheder primært på Portugal.

Men flere aktører har ligeledes et vågent øje på situationen i Spanien, Irland samt Italien.

Som ventet blev de europæiske aktiemarkeder ikke levnet mange chancer ved åbningen onsdag, og under formiddagens handel kom adskillige selskaber på rutsjetur grundet de stigende bekymringer over den økonomiske situation i dele af eurozonen.

Ikke overraskende var kursfaldene på de europæiske aktiebørser primært anført af de finansielle selskaber, og selv om banksektoren lignede en af dagens store tabere, så var der solstrejf i form af overraskende gode regnskabsmeddelelser fra tre nordiske banker.

Tre gode bankregnskaber


..

Læs også