Den græske nedtur kan også ramme Danmark

Nordens største bank advarer om, at den græske krise kan kvæle den økonomiske vækst og koste danske, norske, svenske og finske virksomheder dyrt.

En græsk statsbankerot vil også ramme danske virksomheders forsøg på at komme igennem krisen. Derfor følger storbankerne udviklingen time for time.

Nordeas topchef, Christian Clausen, kalder det dybt bekymrende, at EU og Den Internationale Valutafond ikke har fundet en endelig løsning på de enorme græske problemer.

I går nåede den toårige græske statsrente op over 24 pct. Kreditværdigheden på landets statsobligationer er sænket til det rene ingenting. Kreditbureauer ser nu en 50-50 pct. risiko for, at Grækenland ikke kan betale enhver sit.

»Hvis der ikke meget hurtigt findes en løsning, er det ikke et rent græsk problem. Det er den økonomiske vækst, der er på spil. En statsbankerot vil også true vore virksomhedskunder, fordi det kan blive meget dyrt at skaffe likviditet til at finansiere vækst, hvis investorerne på ny mister viljen til at stille kapital til rådighed,« advarer Christian Clausen.

Risiko for smitte


..

Læs også