Finansfokus - torsdag

DSV vil komme måske med meldinger om en eventuel påvirkning fra den seneste uges lukkede luftrum i Europa, hvilket har sendt luftfragten ned på jorden.

@2DSV**-investorerne har fået en indikation for udviklingen med regnskabet fra den schweiziske konkurrent Kuehne & Nagel, som skrev, at det globale marked for søfragt oplevede en vending i første kvartal 2010 med en markedsvækst på 12 pct. Luftfragt oplevede større forbedringer, mens forbedringer i vejtransporten blev modsvaret af prispres og stærk konkurrence, ifølge Kuehne & Nagel. Ifølge en rundspørge foretaget af RB-Børsen venter analytikerne en omsætning på 9,57 mia. kr. og en driftsindtjening (EBIT) på 445 mio. kr.

@@Novozymes** bliver også dagens trækplaster, og fokus i branchen er ved at flytte sig over på andengenerations bioethanol, da både Novozymes og Danisco medio februar offentliggjorde, at andengeneration bioethanol er blevet muligt at producere kommercielt i USA, efter at omkostningerne er reduceret med en cost in use for enzymer til 50 cent pr. produceret gallon. Investorerne spekulerer endvidere i, at regnskabspræsentationen vil være krydret med en opjustering, idet en høj oliepris understøtter forretningsmiljøet. Seneste rundspørge foretaget af RB-Børsen viser, at analytikerne kalkulerer med en driftsindtjening på 451 mio. kr. for helåret 2010...

Læs også