Carlsberg byder i Kina

Carlsberg-chef Jørgen Buhl Rasmussen satser målrettet på det asiatiske marked. • Nu har Carlsberg budt på en større aktiepost i det kinesiske Chongqing Brewery.

Carlsberg har budt på en statsejet aktiepost på 12,25 pct. i det kinesiske bryggeri Chongqing Brewery Co., rapporterer Reuters.

For tre uger siden kunne Morgenavisen Jyllands- Posten afsløre, at den kinesiske stat satte sin ejerandel på 12,25 pct. til salg. Siden har der øjensynligt været krig om aktieposten, idet verdens største bryggerigruppe, Anheuser-Busch InBev, ligesom andre bryggerikoncerner har vist interesse for aktieposten. Nu melder Carlsberg sig for alvor ind i krigen om aktieposten.

Carlsberg har ikke kommenteret opkøbsplanerne officielt, men bryggerigiganten har ikke forsøgt at skjule interessen.

»Vi kommenterer aldrig potentielle opkøb og lignende, før der er noget konkret. Men vi har gentagne gange sagt, at vi ønsker at udbygge vores tilstedeværelse i Asien som et led i at skabe en platform for fremtidig vækst. At vi mener det, fremgår blandt andet af, at vi sidste år underskrev to hensigtserklæringer om opkøb (MOU's) i Vietnam,« lød det fra pressechef Jens Bekke fra Carlsberg, da Jyllands- Postens tidligere på måneden omtalte den kinesiske aktiepost.

Et milliard-bud

..

BRANCHENYT
Læs også