Tyskland sætter turbo på el-bilen

Regeringen vil støtte bilindustrien for at få 1 mio. el-biler på gaden om 10 år. Men både industri og regering har sovet i timen, mener en kritiker.

Tyskland vil være verdens teknologisk førende nation, når det gælder udvikling af el-bilen, og hovedstaden, Berlin, skal være modelregion. Inden for de næste 10 år skal 1 mio. el-biler køre på de tyske veje. På mandag samles repræsentanter fra politik, industri og fagforbund for at tale om, hvordan den tyske bilindustri når disse mål. Men miljøorganisationer er skeptiske over for regeringens visioner.

Fra industriens side vurderes det, at de tyske bilproducenter i de næste tre-fire år skal investere omkring 10 mia. euro i udviklingen af den nye teknologi. Heraf regner industrien med selv at skulle stille med 80-90 pct. Men regeringen skal ifølge beregningerne stille med mindst 2 mia. euro, hvis dens mål om at få 1 mio. el-biler på gaden i 2020 skal lykkes. Støttemidlerne skal først og fremmest gå til virksomhedernes forsknings- og udviklingsafdelinger, til universiteter og til Frauenhover- instituttet.

Tyskland sov i timen

..

BRANCHENYT
Læs også