Regnskabssæsonen går på hæld

Det danske marked skal have indhentet den udenlandske udvikling fra i fredags efter den danske helligdag. Der er stadig et par store danske regnskabspræsentationer tilbage, og fokus rettes nu mod Danske Bank, Lundbeck og GN Store Nord.

Mandag

Den amerikanske erhvervstillid kommer i fokus med ISM erhvervstillidsbarometeret for april, efter at den i marts steg til 59,6 fra 56,5. Dermed indikerer ISM, at tilliden er helt i top, men et niveau i omegnen af 60 kan typisk ikke fastholdes over en længere periode. Analytikerne venter, at det høje niveau fastholdes i april, og konsensusestimatet lyder på 59,6.

»Der er ingen tvivl om, at det går godt for de amerikanske virksomheder. 85 pct. af de aflagte regnskaber for første kvartal har indtil nu været bedre end ventet. Forretningsmiljøet er positivt bl.a. med en meget lav rente samt økonomisk fremgang,« vurderer seniorøkonom Werming K. Pedersen fra Sydbank, som venter, at ISM vil fastholde det høje niveau med et estimat på 59.

ISM erhvervstillidsbarometeret er sammen med arbejdsrapporten en af de afgørende magtfaktorer på makrofronten. Der kommer også PMI erhvervstillidsbarometeret fra eurozonen, men den får mindre opmærksomhed, da det er anden udgave.

Den hollandske logistikkoncern TNT, som har overlappende aktiviteter i forhold til DSV, er aktuel med regnskab for første kvartal. TNT skrev den 22. februar, at den er forsigtig optimist med hensyn til det forsatte økonomiske opsving...

BRANCHENYT
Læs også