Dansk svineslagteri syd for grænsen

Danish Crown forhandler om at etablere eget slagteri syd for grænsen. Koncernchefen forventer en afklaring i løbet af efteråret.

Danish Crown vil etablere eget svineslagteri i Tyskland. Derfor er andelskoncernen netop nu i forhandlinger syd for grænsen for at realisere ambitionen.

Et led i Danish Crowns strategiplan, DC Future, som blev lanceret i fjor, er, at det danske andelsselskab vil ”tilvejebringe svineslagterikapacitet i Tyskland”. Siden har koncernledelsen ikke givet mange informationer om netop det punkt. Argumentet lyder på konkurrencehensyn. Men adm. direktør Kjeld Johannesen siger dog nu:

»Vi har hidtil analyseret muligheden. Men vi er kommet i forhandlingsfasen og forventer en afklaring inden regnskabsårets afslutning i oktober.«

Koncernchefen afviser samtidig at kommentere, hvorvidt forhandlingerne går på at etablere eget svineslagteri syd for grænsen eller et muligt partnerskab i Tyskland.

Danish Crown har i forvejen egne produktionsanlæg med bl.a. forædling, detailpakket kød og udbening i netop Tyskland, hvor selskabet også råder over et kreaturslagteri.

Lokale råvarer


..

Læs også