Spirende optimisme blandt svineavlere

Danish Crowns topchef forudser en lysere fremtid for de danske svineproducenter. Producenternes landsforening kræver dog, at omkostningerne i slagterikoncernen fortsat skæres.

Fremtiden for den danske svineproduktion ser mere optimistisk ud end i de seneste år.

Det vurderer adm. direktør Kjeld Johannesen fra Danish Crown, som i høj grad er afgørende for udviklingen hos de danske svinebønder. Formanden for svineproducenternes landsforening advarer dog om, at udviklingen inden for smågrise fortsat kan presse slagteriet.

Gennem de seneste år har dansk svineproduktion været under hårdt pres med lave afregningspriser, international konkurrence, duel med politikerne om rammevilkår og andre udfordringer. Samtidig er eksporten af levende grise - især smågrise - til Tyskland steget og har dermed reduceret råvaregrundlaget for de danske slagterier.

Adm. direktør Kjeld Johannesen, Danish Crown, mener dog, at storkoncernen er på ret kurs, og der samtidig er udsigt til stigende afregningspriser.

»Omkostningerne i vores svinekødsdivision er det seneste halve år reduceret med 30 øre pr. kilo. Det er en klar styrkelse. Samtidig høster vi gevinster af vores globale afsætningsstrategi, hvor vi både er på markederne med traditionelt høj pris og samtidig agerer steder, hvor det er attraktivt at afsætte svinekød. I første halvår har vi øget eksporten til Rusland markant,« siger direktøren.

Fortsat omkostningsjagt


..

Læs også