Liberal Alliance vil sætte vindmøller på pause

Det er alt for dyrt for elkunderne at opføre havmølleparker for øjeblikket. Som forligsparti kan Liberal Alliance blokere for opførelsen af Anholt-parken.

Står det til Liberal Alliance (LA), skal der her og nu ikke opføres en gigantisk havmøllepark mellem Anholt og Djursland.

Partiet er en del af energiforliget fra marts 2008. Derfor kommer der kun til at snurre endnu flere havmøller, såfremt LA blåstempler aftalen om den nye park, som med 400 megawatt (MW) bliver Danmarks hidtil største.

»Vindmøller skal tilsyneladende op for enhver pris. Hvis det ikke stopper, får de danske forbrugere verdens dyreste elregning. Den forestående vindmøllepark bliver næsten dobbelt så dyr som parkerne Horns Rev 2 og Rødsand 2. Det ligner mest af alt en grøn boble, der er lige ved at springe,« siger energiordfører Villum Christensen (LA).

Han har derfor foreslået forligskredsen anført af klima- og energiminister Lykke Friis (V), at man holder en pause med opsætningen af nye vindmøller. I stedet er partiet klar til at satse mere på biogas fra især husdyrgødning.

Bedre for økonomien


..

Læs også