Bankers problemer er langt fra forbi

Der er stadig store tab i horisonten for danske banker, især på landbruget, viser ny undersøgelse fra Finanstilsynet

Der er fortsat brug for både livrem og seler til landets bankdirektører. Foto: JP og Polfoto, Kollage: Mattias Grøndal Foto: JP og Polfoto, Kollage: Mattias Grøndal

Der er fortsat brug for både livrem og seler til landets bankdirektører.

Det skyldes, at bankerne stadig står over for store tab i 2010, ligesom udløbet af bankpakke I ved udgangen af september kan give problemer.

Derefter skal bankerne kunne stå på egne ben, når det gælder lån til at dække deres eventuelle underskud af indlån, fordi statsgarantien på bankernes lån udløber. Som bankkunde er man derefter kun sikret beløb på op til 750.000 kr., man har stående i banken. Derfor ventes der at blive en del omflytning af kundernes indlån efter den dato. På den baggrund opfordrer Finanstilsynet bankerne til at være påpasselige.

»Det er vigtigt, at institutterne forbereder sig på, at både prisen på og tilstedeværelsen af funding kan være anderledes, når den generelle statsgaranti udløber til oktober 2010,« lyder det fra tilsynet, der opfordrer bankerne til at vurdere, om man har brug for en af de individuelle statsgarantier, som for tiden gives via bankafviklingsselskabet Finansiel Stabilitet.

Intens overvågning

..

Læs også