LD-penge skal fordeles på mange hoveder

Lønmodtagernes Dyrtidsfond vil nedtone engagementet i de små og mellemstore virksomheder. De mest kontroversielle aktieposter skal styres direkte fra fonden, mens fondens pengetank skal sendes i udlicitering til mange forskellige investeringsrådgivere.

De hårdt trængte investeringsrådgivere og børsmæglere får nu mulighed for at for overtage administrationen af hele eller dele af de mere end 40 mia. kr., der forvaltes i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Fra årsskiftet er det nemlig slut med det delvist Jeppe Christiansen-ejede datterselskab LD Invests monopol på at investere den store formue.

I stedet deles pengetanken op i omkring 9 forskellige mandater, der er i disse dage er i udbud.

»Vi har fået henvendelser fra omkring 100 kapitalforvaltere i hele verden. Nogle har budt på et enkelt opgave, mens andre har budt på næsten det hele,« siger adm. direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond(LD), Carsten Koch.

De ca. 200 bud er nu i en prækvalifikationsrunde. Det er et schweizisk firma, der skal stå for at screene de mange forskellige investeringsrådgiverfirmaer, der byder ind på opgaven. Det skyldes ifølge Carsten Koch, at der ikke må kunne stilles spørgsmålstegn ved, om processen nu også er foregået efter bogen, samt at det er en voldsomt stor opgave.

Godt nyt for rådgivere

..

Læs også