Aktier: Solide stigninger med fokus på Novo og Vestas

Det er solide stigninger hos en række C20-medlemmer, som sikrer en C20-stigning på 1,83 pct. til 390,03. De danske aktier har et efterslæb til de internationale markeder efter at have været lukket siden i onsdags. Vestas og Novo Nordisk får ekstra opmærksomhed.

Vestas stiger 2,4 pct. til kurs 306,8. RB-Børsen berettede op til onsdagens lukketid, at Vestas er meget tæt på en storordre fra USA. Den kommende kunde Renewable Energy Systems Americas (RES Americas) har fået en 20 års elkøbsaftale på plads til vindmølleparken Cedar Point Wind i Colorado. I en pressemeddelelse meddelte RES Americas, at det 252,2 megawatt store projekt kommer til at bestå af 139 V90-1,8 MW-møller fra Vestas, som vil producere møllerne på sine fabrikker i Colorado. Konstruktionen af vindmølleparken ventes at starte i midten af 2010, mens den vil være i drift i 2011.

Vestas kan tirsdag præsentere sin anden ordre på 50 MW fra Kina på en uge. Ordren er på anden fase af samme projekt i Heilongjian-området, som selskabet tirsdag den 30. marts kunne præsentere en 50 MW-ordre fra. Kundens identitet ønskes ikke offentliggjort på nuværende tidspunkt...

Læs også