Lever dit datacenter op til effektivitets-kravene?

EU, USA og Japan er blevet enige om fælles kriterier for måling af datacentres energieffektivitet - til gavn for både økonomien og miljøet.

Computerworld News Service: Brancheorganisationer og statslige myndigheder fra USA, EU og Japan har indgået en grundlæggende aftale om, hvordan man måler et datacenters energieffektivitet.

Det er en væsentlig aftale, fordi den etablerer en fælles måleenhed, som forskellige typer datacentre i forskellige verdensdele kan benytte til at angive, hvor energieffektive de er. Det kan gøre det muligt for en virksomhed at vurdere sine egne datacentres effektivitet samt hvor effektive forskellige energibesparende teknikker er.

Aftalen er bemærkelsesværdig på grund af dens niveau af internationalt samarbejde. Bag aftalen står Green Grid, der er et branchekonsortium fra USA. Aftalen får ifølge en pressemeddelelse fra Green Grid opbakning fra USA's energiministerium, USA's miljøstyrelse, EU og Japans finansministerium.

"Green Grid samarbejder med organisationer fra hele verden om at udvikle et klart og veldefineret sprog til, hvordan vi kommunikerer om måling af energieffektivitet. Dette vil give os en fælles målepind for alle datacentre uanset deres geografiske placering," udtaler Tom Brey, der er ansat hos IBM og formand for Green Grid, i pressemeddelelsen.

"Med denne form for konsekvens kan vi begynde at ændre branchens adfærd."

Deltagerne er blevet enige om at adoptere Power Use Effectiveness, eller PUE, som deres "foretrukne måleenhed for energieffektivitet," står der i pressemeddelelsen. PUE, som er udviklet af Green Grid, dividerer et datacenters samlede elforbrug med den mængde elektricitet, som datacentrets it-udstyr bruger. Resultatet viser hvor megen energi, der går tabt i mekaniske og elektriske systemer.

Ingen standardmetoder

..

Læs også