Her er hemmeligheden bag en succesfuld mobil

Vi forsøger at liste opskriften på en succesfuld mobil ud af HTC.

Google-mobilen Nexus One. Foto: AP/Robert Galbraith Foto: AP/Robert Galbraith

Det seneste år har medarbejderne hos HTC haft armene i vejret i en sådan grad, at de næsten skulle en tur til kiropraktor.

For mobilproducenten var en af de første til at kaste sig over Android-platformen, som er udviklet af Google, og det har vist sig at være et sikkert hit.

Telefoner som HTC Magic, Hero, Tattoo, og Legend har fået forrygende anmeldelser, og Nokia, Sony Ericsson og alle de andre giganter måtte se sig vraget, da Google valgte HTC til at producere sin første telefon, Nexus One, der blev lanceret i USA tidligere på året.

Salgstallene for Google-mobilen har måske ikke været helt så store som forventet, men det behøver HTC ikke bekymre sig om.

Mobilproducenten er nemlig snart klar med HTC Desire, der har stort set samme specifikationer som Google Nexus One.

Selv om Desire ikke er sat til salg endnu, er det alligevel i skrivende stund det tredje mest populære produkt på Edbpriser.dk.

- Der er ingen tvivl om, at Android-platformen er kommet for at blive. Android har gjort det rigtig godt de første 18 måneder, og vi ser nu flere producenter, der vil skabe Android-mobiler. Det skaber mangfoldighed i markedet, og det vil udbrede kendskabet til styresystemet, siger Peter Frølund, salgs- og marketingdirektør for HTC i Norden.

Senest har vi set Sony Ericsson forsøge sig med sin første Android-model X10, som fik en del hårde ord med på vejen i denne anmeldelse.

Men hvad er hemmeligheden bag HTC's succes? Hvis vi skal tro Peter Frølund, er det en kombination af flere ting:

- Selve designet på en mobiltelefon er jo ikke rocket science, men det betyder utrolig meget, fordi folk begynder at være ligeglade med teknikken. Det handler mere om, hvordan telefonen ser ud. Hvilken farve har den, og hvilke materialer er den lavet af. HTC Legend er et godt eksempel på en telefon, der skiller sig ud, da den er udført i aluminium i stedet for plastik, som vi ser meget af, forklarer han.

Styresystem ikke vigtigst

..

Læs også