Aktier: Udsigt til fine stigninger

Torsdagens stemningsskift i USA ventes at give stigninger på de europæiske aktiemarkeder. Det vil smitte af på det danske C20-indeks, som torsdag lukkede 1,24 pct. lavere i 392,32. Fokus er på detailsektoren, Danisco, Vestas og APM. De europæiske futures indikerer stigninger i omegnen af 0,50 pct.

- De amerikanske detailsalgstal vendte torsdag stemningen på aktiemarkederne, og det ventes at skabe stigninger på de europæiske aktiemarkeder fredag morgen. IC Companys kan fortsat nyde godt af udviklingen i sektoren. Ellers ventes den gode stemning at forplante sig til A.P. Møller - Mærsk, Vestas og Novo Nordisk. Auriga Industries kan blive presset grundet sagsanlægget fra BASF, udtaler seniorrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea, som ser positivt på Bavarian med medikamentet Prostvac.

Danisco: Finanshuset ABG Sundal Collier har nedjusteret anbefalingen af aktien i Danisco til "sælg" fra "hold". ABG Sundal Colliers kursmål på Danisco er øget fra 340 til 380 kr. Torsdag faldt Danisco-aktien 3,5 pct. til kurs 413, mens konkurrenten Novozymes faldt 3,4 pct. til kurs 630. Faldene kom, efter at både Danisco og Novozymes har oplevet solide stigninger over de seneste måneder. Hollandske DSM, som samarbejder med Novozymes med foderenzymer, får fredag morgen hævet sin anbefaling til "køb" fra "neutral" af det japanske finanshus Nomura...

Læs også