Kritik: Kombit hæmmer fri konkurrence

En leverandør kritiserer Kombit for at lave et udbud, hvor der nærmest står skrevet IBM eller CSC på i forvejen.

It-firmaet UVdata, der leverer it-systemer til mange af landets kommuner, angriber nu Kombit for at sige en masse flotte ord om konkurrence, men selv udøve det stik modsatte.

Firmaet er netop blev afvist til at komme med i en prækvalifikation til et udbud fra Kombit omkring udvikling og drift af et it-system til flyttemeddelelser.

Begrundelsen fra Kombit var:

"(....) UVdata opfylder de i bekendtgørelsens pkt. III.2 nævnte objektive kriterier. Det er imidlertid vores vurdering, at virksomhedens økonomiske, finansielle og tekniske kapacitet er for begrænset, set i forhold til de de øvrige anmodninger om prækvalifikation".

Hos UVdata raser direktør Jan Gaardboe Jensen over afgørelsen.

"Ikke så meget i forhold til det lille udbud til seks millioner kroner, men mere principielt. Når Kombit slår sig op på, at det vil skabe konkurrence, men kun vil have store it-leverandører, så passer tingene ikke sammen. I begrundelsen siger Kombit jo indirekte, at der skal stå IBM, CSC - og kun andre store navne - på kontrakten," siger han.

Direktøren henviser til både Kombits formålsparagraffer og et nyligt interview i Computerworld, hvor Kombits direktør, Hans Berthelsen, klart udtrykker, at Kombit er sat i verden for at skabe konkurrence.

Kombit afviser kritik

..

Læs også