Ekspansions-sultne E-conomic går i plus

Danske E-conomic har vendt et underskud i 2008 til et millionoverksud i 2009. Nu vil virksomheden have hul igennem til udlandet.

Foto: Colourbox ThinkFoto.dk

Den danske producent af regnskabssystemer, E-conomic, har vendt et lille minus i 2008 til et plus på 3,8 millioner kroner i 2009.

Det positive resultat skyldes, at virksomheden har formået at hæve omsætningen fra 30 til 42 millioner i 2009.

E-conomic leverer regnskabsløsninger som software-as-a-service (SaaS), hvilket vil sige, at programmet ligger på nettet og ikke som et program på brugerens computer.

Det er især små og mellemstore virksomheder, som benytter sig af E-conomics løsning, og netop den målgruppe har været hårdt ramt gennem den seneste tid, forklarer E-conomics administrerende direktør, Torben Frigaard Rasmussen.

"Vi har gennem den seneste tid haft et stigende antal konkurser og et faldende antal virksomhedsopstarter i Danmark. Det rammer især vores målgruppe, derfor er vores stigende omsætning et udtryk for, at vi stjæler markedsandele fra konkurrenterne, og det glæder mig naturligvis," siger Torben Frigaard Rasmussen, som understreger, at E-conomic i øjeblikket har en del udgifter forbundet med virksomhedens ekspansion i udlandet.

Udlandet trækker
Ud af E-conomics 24.000 kunder befinder de fleste sig i Danmark. Men gennem det seneste år har E-conomic været fokuseret på at ekspandere i udlandet, hvor virksomheden for nylig har åbnet kontorer i Tyskland, Polen, Spanien, Finland og Frankrig.

Torben Frigaard Rasmussen fortæller, at han på markederne uden for Skandinavien oplever, at forbrugerne ikke er så langt fremme i tilvænningsfasen, når det handler om at bruge SaaS-produkter.

"Skandinavien er 12-18 måneder længere fremme end mange andre europæiske lande, når det gælder forbrugeradfærd. Det kan vi også se, når vi kigger på nøgletal for bredbåndsudrulning og kreditkort-transaktioner i forhold til BNP," siger E-conomic-direktøren.

Skeptiske kunder
Han forklarer, at E-conomic indtil for bare to år siden også oplevede, at danske forbugere var nervøse for sikkerheden, når de overvejede at vælge en SaaS-løsning.

"Når vi talte med kunderne og skrev på hjemmesiden, brugte vi lang tid på at forklare kunderne, at vores vores løsning er akkurat ligeså sikker, som en traditionel løsning. Det var en stor udfordring for os, men i Skandinavien er vi kommet udover den hurdle nu," fortæller Torben Frigaard Rasmussen.

E-conomic har hovedkvarter i centrum af København og har i øjeblikket 60 ansatte.

Læs også