Dansk højteknologi skal skabe eksport-succeser

Der er gode muligheder for, at danske virksomheder, der udvikler hightech, kan gøre sig gældende internationalt.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

"Der er mulighed for tjene mange penge på højteknologiske produkter, og det er i det hele taget vigtigt, at vi i Danmark udvikler produkter indenfor de områder, der virkelig rykker," siger Peter Torstensen, der er administrerende direktør i væksthuset Symbion.

Symbion er en dansk forskerpark, som tilbyder hjælp til iværksættere og virksomheder blandt andet indenfor it og biotek. Væksthuset hjælper for eksempel med lokaler, kapital til opstart og udvikling og med at finde partnere og kunder.

Tidligere har CBS-professor i it Niels Bjørn-Andersen udtalt til Computerworld, at Danmark er for lille et land til at satse på at udvikle hightech, men i stedet burde fokusere på, at være gode handelsfolk. Det kan du læse mere om her.

Peter Torstensen mener imidlertid ikke, at Niels Bjørn Andersens udtalelser giver mening.

"Selvfølgelig er den kommercielle del meget vigtig, men man skal også have noget at handle med. Derfor synes, det er meget vigtigt for Danmark, at vi også udvikler produkter," siger Peter Torstensen.

Men Niels Bjørn-Andersen siger også, at vi hellere skulle satse på at videreudvikle i stedet for at lave den dyre grundforskning. Kan han ikke have ret i det?

"Både og. Selvfølgelig er der mange af vores produkter, der er videreudviklinger, men derfor er det vel stadig hightech? Og selvom vi bygger oven på noget andet, kræver det en del mere end gode købmænd. Samtidig mener jeg også sagtens, at vi kan gøre os gældende indenfor grundforskning," siger Peter Torstensen.

Innovation skaber succeser

..

Læs også