Aktier: Fine stigninger i vente

Fokus vil mandag morgen være rettet mod vindmøllerproducenten Vestas, efter at den indiske konkurrent Suzlon venter at vinde kinesiske markedsandele over de næste to år.

FLSmidth steg solidt i fredagens marked og vil fortsat få opmærksomhed, hvilket er understøttet af fortsatte råvareprisstigninger. C20-indekset lukkede fredag 0,43 pct. højere i 393,99, og der er udsigt til stigninger i mandagens indledende handel, efter at bekymringerne den græske gældsproblematik er dulmet efter søndagens håndsrækning fra eurozonens lande. De tre store europæiske indeks er indikeret 0,7 pct. højere i futuremarkedet.

@@Vestas**: Konkurrenten Suzlon er i fokus. Suzlon venter at vinde markedsandele i Kina over de næste to år, hvilket skal ske trods en øget og hård konkurrence. Suzlon vil vinde markedsandele ved at sænke priserne og sænke produktionsomkostninger per kilowatt med 10 pct. over de næste ti år. Suzlons Tanti vurderer, at den hårde konkurrence med den store mængde af små vindmølleproducenter kun er en midlertidig fase i modningen af det kinesiske vindmøllemarked. Vestas lukkede fredag 1,0 pct. højere i kurs 327...

Læs også