Bavarian: Værdien af Prostvac kan blive betydelig

Prostvac, Bavarian Nordics prostatakræftvaccine, vil nå markedet. Det vurderer professor i urologi Peter Iversen fra Rigshospitalet, i en præsentation han for nyligt holdt hos Nordea, oplyser banken i sin morgenberetning.

Nordea var vært for en præsentation, hvor professoren gav et fyldigt indblik i området prostatakræft herunder behandlingsformerne. På baggrund af fase II data og planen for den kommende fase III undersøgelse var Peter Iversen optimistisk med hensyn til chancerne for, at Bavarian Nordics Prostvac vil nå markedet. Herudover gav professoren lidt overraskende indtryk af, at markedet for Prostvac både kommer til at inkludere patienter i det tidlige stadie af sygdommen og ikke kun patienter i det sene stadie.

- Baseret på vores indtryk af gennemgangen fra Peter Iversen vurderer vi, at der er et væsentligt potentiale i prisfastsættelsen af Bavarian Nordics prostatakræftvaccine. Næste vigtige kursdriver for Bavarian Nordic er FDA´s godkendelse 1. maj af Provenge, som er amerikanske Dendreons konkurrerende prostatakræftvaccine, skriver Nordea...

Læs også