Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Pyha - 40 grader på jobbet

Arbejdstilsynet får masser af henvendelser. Nogle steder sniger temperaturerne sig op på 40 gr.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Kogeplader i køkkenet og store glasfacader på kontorbygninger har fået de i forvejen tårnhøje temperaturer til at stige på arbejdspladserne landet over. Det kan de mærke i Arbejdstilsynets callcenter, som i sidste uge fik op mod 20 henvendelser om dagen fra frustrerede medarbejdere, som ikke kan holde varmen ud.

- De ringer fra mange forskellige brancher, men særligt i restaurationsbranchen er det et problem. Der er meget høje temperaturer rundt omkring, og vi har eksempler på, at der er målt temperaturer på næsten 40 grader, fortæller tilsynschef i Arbejdstilsynet, Mette Thidemann til JydskeVestkysten og fortsætter:

- Folk spørger om råd og retningslinjer for, hvor varmt der må være på arbejdspladserne, så de ved, hvad de skal sige til deres arbejdsgiver, fortæller hun.

Højst 25 grader

Koncentrationsbesvær, varmeudmattelse og hedeslag kan være konsekvenserne af at arbejde ved for høje temperaturer, og Arbejdstilsynet anbefaler, at temperaturen holdes omkring de 25 grader. Men selvom et dårligt indeklima kan udgøre en helbredsrisiko, er der ingen sanktionsmuligheder over for arbejdsgivere, som ikke tager højde for hedebølgen. Men det betyder ikke, at arbejdsgiverne skal læne sig tilbage, mener faglig sekretær i HK, Bjarne Petersen:

- Medarbejderne må tage sagen i egen hånd og drøfte problemet med ledelsen. Det er naturstridigt at arbejde ved så høje temperaturer, og der er jo god mulighed for at se på vejrudsigten, om man skal tilrettelægge arbejdet efter disse. Arbejdstilsynet anbefaler blandt andet, at man giver medarbejderne lov til at holde flere pauser i varmen og har mulighed for at blive kølet ned i et køligt rum.

BRANCHENYT
Læs også