Aktier: Fokus på NKT, Novo, Carlsberg og Vestas

NKT er i søgelyset med en markant opjustering fra den amerikanske Nilfisk-konkurrent Tennant, mens Carlsberg ses som opkøbskandidat til aktiepost i kinesisk bryggeri.

Novo Nordisk og Vestas er i fokus med ændrede anbefalinger fra finanshuse. En generel svag europæisk stemning gør, at C20-indekset åbner 0,14 pct. lavere i 397,06.

Carlsberg åbner 1,2 pct. lavere i kurs 470,2. Det kinesiske Chongqing Brewery Group, som Carlsberg har en aktieandel på 17,5 pct. i, oplyser tirsdag, at moderselskabet bag bryggeriet planlægger at sælge en aktiepost på 12,25 pct. i bryggeriet. Det fremgår ikke, om der er fundet en køber til aktieposten eller hvad den kommer til at koste. Men meddelelsen giver fornyede spekulationer omkring Carlsberg, som tidligere har annonceret interesse. Koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen sagde i oktober 2009, at Chongqing er særdeles interessant for det danske bryggeri. Der er en god platform for yderligere samarbejde, og måske kan Carlsberg også få en større del af Chongqing på et tidspunkt, pointerede koncernchefen...

Læs også