Derfor frigiver Microsoft sin kildekode til staten

Microsoft har gjort sine kildekoder tilgængelige for den danske stat. Kildekoderne skal styrke den danske it-sikkerhed, men Microsoft har også andre interesser i at åbne for koden.

Microsoft vil medvirke til at sikre Danmarks it-infrastruktur. Det var budskabet, da virksomhedens i sidste uge meddelte, at den havde indgået en aftale med den danske stat om at åbne for kildekoden til sine produkter.

Men hvorfor vælger en af verdens største virksom-heder frivilligt at åbne op for en af sine mest dyrebare forretnings-hemmeligheder?

Ifølge it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra sikkerheds-firmaet CSIC vil det have store konsekvenser for Microsoft, hvis kildekoden bliver lækket.

Virksomheden risikerer, at patenterede teknologier bliver røbet for konkurrenterne og i yderste konsekvens, kan kildekoden misbruges af hackere til at finde sårbarheder i softwaren.

Derfor vurderer Peter Kruse, at den verdensberømte software-virksomhed også kan have andre grunde end den officielle for at give staten adgang til sine kildekoder.

Har været under pres

..

Læs også