TDC: Vi overtager tronen for mobilt bredbånd fra 3

I næste måned skruer TDC op for hastighederne i sit mobilt bredbånds-net og overtager dermed landets førertrøje, lyder det fra teleselskabet.

Foto: Casper Balslev Foto: Casper Balslev

Mobilselskabet 3 er i branchen kendt som selskabet, der har det bedste netværk til at levere mobilt bredbånd. Men den position mister selskabet i næste måned, vurderer Carsten Dilling, der er koncerndirektør i TDC.

Han fremhæver nogle netværks-test, som TDC har udført på det seneste.

"De viser, at vi har løftet os og præsterer væsentligt bedre end både Telenor og Telia, og vi er helt på linje med 3. Derfor slår vi til nu og gør 3 til en flot nummer to i det her marked," siger Carsten Dilling.

TDC udruller i næste måned 21 megabit-mobilt bredbånd i København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Kolding. Flere andre byer og trafikerede områder såsom banestrækninger vil følge efter i løbet af året med samme hastighed.

3 har meldt ud, at de ved årets udgang rent teoretisk har 42 megabit i dele af deres netværk, og I vil tilbyde 21 megabit. På den måde har 3 vel stadig et forspring, har de ikke?

"Man skal passe på med de her claims, for det er nemt nok at sætte det op på to master, og så kan man sige, at man kører med 21 eller 42 megabit. Her er der tale om at give kunderne en konsistent brugeroplevelse og gøre det med en massiv udrulning, og det er det, som vi gør nu. Allerede inden udgangen af maj vil vores 85 nøgle-sites køre 21 megabit i de seks store byer, og så vil vi resten af året skalere væsentligt op på dækningen, så langt de største bysamfund har fuld dækning," svarer Carsten Dilling.

Våbenkapløb er i gang

..

Læs også