S: Sahl-Madsen helt blank på danskernes it-evner

Politikere blev ikke særligt meget klogere, da videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) kom i samråd om danskernes ringe it-kompetencer. Se her hvorfor.

På gårsdagens samråd i Folketingets udvalg for Videnskab og Teknologi gik Socialdemokratiets it-ordfører Yildiz Akdogan i flæsket på den nye videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

Yildiz Akdogan ville med udgangspunkt i Højhastighedkomiteens rapport gerne have konkrete svar på en række spørgsmål, efter Højhastighedskomiteen har skrevet i sin rapport, at en femtedel af danskerne i alderen 16 til 89 år aldrig har brugt en computer. Og yderligere en femtedel har svage it-kompetencer.

Mere konkret spurgte den socialdemokratiske it-ordfører om, hvad ministeren vil gøre for ikke at lade 41 procent af befolkningen med i stikken med hensyn til digitaliseringen af den offentlige sektor.

Yildiz Akdogan ville på gårsdagens samråd samtidig have svar på, hvilke initiativer ministeren vil tage for at løse problemet, så Danmark ikke ender med en underklasse skabt af dårlige it-kundskaber.

Blev ikke klogere

..

Læs også