"Glemt" stifter solgte Apple for 4.500 kr.

Apples "tredje stifter" kunne i dag have rådet over 75,2 mia. kr. Men han fortryder intet.

Foto: Paul Sakuma/AP

Computerworld News Service: Ronald Wayne beskrives ofte som Apple Computers "tredje stifter". Han fortæller nu i en alder af knap 76 år, at han ikke fortryder at have solgt sin part i virksomheden.

Ron Wayne arbejdede side om side med Steve Jobs og Steve Wozniak og fik en andel af Apple på 10 procent, som han dog hurtigt solgte tilbage i 1976 for kun 800 dollars, omkring 4.500 kroner i dagens kurs og uden medregning af inflation.

Den andel ville ifølge en artikel i News Of The World i dag sandsynligvis være 75,2 milliarder kroner værd.

"Under overskriften "If Only iPad Known" - et ordspil, der lyder som: "Hvis bare jeg havde vist" - fortæller Ron Wayne formiddagsavisen, at han dog ikke fortryder den beslutning.

"Hvis jeg var blevet, ville jeg være utrolig rig, men jeg ville være blevet den rigeste mand på kirkegården - for jeg ville være død af hjertestop."

"Det, der fik mig til at trække mig, var, at Jobs havde lånt 15.000 dollars til at købe materialer til produktion af computere."

"Så jeg var i gæld for 1.500 dollars - min andel af firmaet - og jeg havde ingen idé om, hvor jeg skulle få de penge fra."

"Jeg havde nok stress i mit liv, og jeg kunne ikke tage mere. Jeg ville gerne leve et stille liv."

Ikke de store forhåbninger

..

Læs også