Palm lover bonus efter softwarechefens opsigelse

Michael Abbott, der er chef for Palms software og services-team, forlader virksomheden. To andre top-chefer loves million-bonus for at blive.

Computerworld News Service: I en såkaldt regulativ indberetning, som Palm foretog i fredags, kan man læse, at Michael Abbott, der er Palms senior vice president for software og services, har sagt op og vil forlade virksomheden efter 23. april.

Opsigelsen kommer samtidig med rygter om, at den trængte producent af håndsæt leder efter en køber.

I sidste måned offentliggjorde Palm et skuffende regnskab for det regnskabskvartal, der sluttede 26. februar. Virksomhedens smartphones, Pre og Pixi, som kører styresystemet WebOS, konkurrerer med et stigende antal smartphones med Googles Android-platform samt selvfølgelig Apples populære iPhone.

I den samme indberetning til U.S. Securities and Exchange Commission afslører Palm at have givet to andre chefer i den øverste ledelse økonomiske incitamenter til at blive.

Senior vice president og økonomidirektør Douglas Jeffries og senior vice president for global operations Jeffrey Devine er hver blevet lovet en kontaktbonus på over 1,38 millioner kroner samt et antal betingede aktier. Disse frynsegoder vil blive uddelt over en periode på to år på betingelse af, at de to chefer bliver hos Palm.

Abbott var chef for udviklingen af applikationsplatformen og services hos Palm og har været evangelist for WebOS ved mobilkonferencer. Han kom til Palm fra Microsoft, hvor han var general manager for .Net Online Services.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også