Kommunal it-chef: "Vi er for ineffektive"

De danske kommuner tøver, når der skal scores penge på it-effektiviseringer. Måske fordi effektiviseringen kan ende med fyringer?

Foto: Colourbox Foto: Colourbox.

De danske kommuner er på en desperat jagt efter besparelser, men de er ikke gode nok til at høste besparelser ved brug af it.

Sådan lyder det fra Ole Bech, der har forsket i det offentliges brug af ESDH-systemer (elektronisk sags- og dokumenthåndtering) ved Aalborg Universitet, og som til daglig er it-chef i Roskilde Kommune.

For nylig varslede finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), at kommunerne skal hente milliarder ved øget brug af it. En af finansministerens kæpheste er netop, at kommunerne skal skrue op for digitaliseringer af de kommunale dokumenter.

Og det er især i disse tider, hvor de kommunale budgetter er under pres, at der skal sættes fart på de digitale effektiviseringsgevinsterne, mener Ole Bech.

"I den offentlige sektor har vi ikke været skarpe nok på produktiviteten, men med det budgetpres, som vi er udsat for i øjeblikket, er det helt nødvendigt at se på, hvordan man kan indføre it-systemer med henblik på besparelser," siger han.

Bakker op om kritik

..

Læs også