Sådan beskytter du din Mac mod virus

Antivirus-program er ikke længere et naturligt fravalg for mac-brugere. Få et overblik over mulighederne.

Foto: AP Foto: AP

Behøver man at installere en antivirus-løsning på en Mac?

Mens svaret på det spørgsmål for bare få år siden havde været et klart nej, så er det i 2010 noget sværere at blive klog på, hvad man som Mac-bruger bør gøre.

Forklaringen er den simple, at der er kommet flere til - både af Mac-brugere og af truslerne mod Mac.

Ifølge Net Applications, der står bag en række globale markeds-statisikker, har Mac OS X nu en samlet markedsandel på 5,33 procent på verdensplan, mens Windows står for 91,58 procent.

Zoomer man eksempelvis ind på USA, er Mac-markedsandelen dog noget højere. Ifølge Gartner stod Apple i første kvartal i år for 8,6 procent af de solgte computere i USA, mens IDC vurderede, at Apple stod for 6,4 procent.

Selvom der altså stadig er tale om, at Mac OS X er en hel del mindre end Windows-platformen, er den trods alt øgede popularitet ikke gået ubemærket hen hos de it-kriminelle, der i stigende grad retter fokus mod Apple-platformen, hvilket atter er blevet bekræftet i denne uge.

"Selv om Apple udadtil ikke giver udtryk for, at sikkerheden er et problem, er firmaet tvunget til at forholde sig til problemstillingerne. Apples markedsandele er ved at gøre deres styresystem til et interessant mål for ulovligheder," har Carsten Jørgensen fra Devoteam Consulting tidligere udtalt.

I det følgende tager vi et kig på nogle af de sikkerhedsforanstaltninger, du kan overveje på din Mac.

Det mest simple råd

..

Læs også