Mediekoncern skyder med skarpt mod YouTube

Det er ikke for børn, når mediekoncernen Viacom og Googles YouTube lader de gensidige beskyldninger flyve frem og tilbage.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

I et indlæg på Viacoms hjemmeside hævdes det, at nye dokumenter i sagen Viacom versus Google beviser, at Google inden opkøbet af YouTube foretog en "bevidst, kalkuleret beslutning om at udnytte indhold, der ellers var copyright-beskyttet."

Google købte YouTube for 9,8 milliarder kroner i 2006.

Viacom, der ejer selskaber som MTV, Paramount og DreamWorks, sagsøgte i 2007 YouTube for omkring seks milliarder kroner, fordi mediekoncernen hævder at have spottet 160.000 af sine videoklip på YouTube.

Viacom mener, at det var de tre oprindelige stifteres intention at krænke rettighedshaverne, fordi siden skulle opnå så meget trafik, at den ville blive interessant for potentielle købere.

"Vores virksomhed investerer hvert år en formue i at promovere, udvikle og finansiere creative projekter, fra populære tv-programmer som South Park til store film som Transformers, Star Trek, G.I. Joe og Shutter Island," skriver Stanley Pierre-Louis, Viacom Vice President, i en officiel meddelelse.

"Vi beskæftiger også op imod 11.000 mennesker og gør det muligt for dem at arbejde i jobs, som vi tror de virkelig elsker. Det kan vi ikke gøre, hvis virksomheder som Google får lov til ugenert at tage det, vi har arbejdet hårdt på at skabe," forsætter han.

Hvad vidste Google inden købet?

..

Læs også