Antivirus gør din computer usikker

Antivirus-programmerne er en barriere for at få en bedre sikkerhed på vores computere, lyder kritik.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Nutidens antivirusprodukter forhindrer, at vi får højere sikkerhed på vores computere.

Den software og de metoder, som langt de fleste brugere anvender til at beskytte deres digitale informationer med, er ikke længere god nok, og det er antivirus-producenternes skyld.

Deres forretningsmodel består i, at de skal tjene penge på at sælge sikkerhedsopdateringer. Det medfører, at almindelige brugere hele tiden halter bagefter, hvilket hele tiden holder døren åben for vakse it-kriminelle.

Sikkerhedspioneren Taher Elgamal, der er ophavsmand til Secure Sockets Layer (SSL), der er den altdominerende transportvej for krypterede data på internettet, beskriver situationen på denne måde:

"Det svarer til, at printerproducenterne i dag tjener penge på blæk og ikke printerne. Hvis man opfandt en printer, der ikke benytter blæk, ville denne branche ligeledes kæmpe med næb og klør for at holde fast i sit indtjeningsgrundlag," siger han.

"Det er præcis den situation, vi står overfor på sikkerhedsområdet. De signaturbaserede antivirusprodukter er ikke særlig sikre. Det er der bred enighed om. Ved at bruge analyserende sikkerhedsværktøjer kan man langt bedre finde frem til eksempelvis malware i netværket eller på privatmaskinen."

Pengene trækker mere

..

Læs også