Hvert fjerde land blokerer Google-tjenester

Hver fjerde land, hvor Google opererer, censurerer en eller flere af selskabets tjenester. Se hvilke.

Foto: Vincent Thian/AP Foto: Vincent Thian/AP

Computerworld News Service: Googles tjenester bliver til en vis grad blokerede eller censurerede i hvert fjerde af de lande, hvor virksomheden opererer, fortalte Google tidligere på ugen.

"Kina udgør det mest grelle eksempel, men det er ikke det eneste. Googles produkter - fra søgninger og Blogger til YouTube og Google Docs - er blevet blokerede i 25 ud af de 100 lande, hvor vi tilbyder vores tjenester," skrev Rachel Whetstone, der er Googles vice president of global communications and public affairs, på virksomhedens europæiske public policy-blog.

"Derudover modtager vi med jævne mellemrum opfordringer fra regeringer til at begrænse eller fjerne indhold på vores sider," skrev hun og tilføjede, at Google forsøger at indsnævre omfanget, når virksomheden mener at forespørgslerne bliver 'for brede'.

Google kom i overskrifterne tidligere sidste år, da ledelsen annoncerede planer om at lukke ned for den censurerede version af virksomhedens søgemaskine, der var blevet specielt udviklet til det kinesiske marked.

Da man ikke kunne komme frem til et kompromis med den kinesiske regering, valgte Google at lukke ned for den censurerede søgemaskine i marts, hvorefter brugerne blev omdirigerede til en ikke-censureret søgemaskine i Hong Kong.

Kinesisk kontrol

..

Læs også