Her er indholdet af antipirat-aftalen

For første gang åbnes der nu op for offentligheden i forhandlingerne om den internationale antipirat-aftale ACTA. Se det foreløbige indhold.

Ganske som lovet tidligere på ugen, har EU nu, efter flere års hemmelighedskræmmeri, frigivet de første dokumenter om den internationale antipirat-aftale, ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement).

ACTA har siden starten af 2007 været omgærdet af mange rygter og utallige læk, idet forhandlingerne er foregået bag lukkede døre.

I forbindelse med den seneste forhandlingsrunde, der fandt sted i New Zealand med deltagelse af Australien, Canada, Japan, Korea, Mexico, Marokko, Singapore, Schweiz, USA og EU, blev man dog enige om at offentliggøre det foreløbige indhold i aftalen.

"Teksten gør det klart, hvad ACTA rent faktisk handler om: Aftalen vil beskytte vores industri og indholds-skabere bedre på oversøiske markeder, hvilket er essentielt for, at forretninger kan trives. Den vil ikke have en negativ indflydelse på europæiske borgere," udtaler EU's handelskommissær Karel De Gucht.

Masser af kritik

..

Læs også