V-ordfører: Udbudsfusk bliver en gratis omgang

Der er ingen konsekvenser for de kommuner, der har brudt udbudsreglerne, konstaterer Venstres it-ordfører. Få forklaringen her.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Omkring hver tredje af landets kommuner har brudt udbudsreglerne ved at tegne kontrakter med KMD uden at afholde udbud. Og den manøvre slipper kommunerne for, uden det får konsekvenser.

Det konstaterer Venstre it-ordfører Michael Aastrup-Jensen, der har fået brev tilbage fra Indenrigsminister Bertel Haarder (V), der ikke mener, at det er en opgave for statsforvaltningerne at kulegrave.

I stedet har ministeren sendt sagen til Konkurrencestyrelsen, der i forvejen kigger på sagen. Men hverken Konkurrencestyrelsen eller Klagenævn for Udbud har i dag bemyndigelse til at ophæve kontrakter eller idømme bøder i tilfælde, hvor myndigheder imod reglerne har undladt at gå i udbud.

Dermed slipper kommunerne for tømmermænd efter deres ugerninger.

"Ja, det virker desværre lidt sådan, at det har været en "gratis" omgang for de mange kommuner at gøre som det passede dem," siger Michael Aastrup-Jensen.

It-ordføreren mente ellers, at det ville være oplagt at undersøge om embedsmændene i forbindelse med indgåelse af aftalerne også havde brudt forvaltningsloven og offentlighedsloven.

Gaver og forsvundne dokumenter

..

Læs også