Nu skal der satses på åbne standarder i EU

Åbne standarder og interoperabilitet skal præge EU's it-indkøb i de kommende år. Det kan få konsekvenser for nogle virksomheder.

Foto: AP/Jan Bauer Foto: AP/Jan Bauer

Computerworld News Service: Europæiske ministre for it og telekommunikation efterlyste mandag åbne standarder og interoperabilitet som en del af offentlige it-indkøb. Det gav anledning til klapsalver fra de tilstedeværende branchefolk.

Ministrenes udtalelser blev fremsat i forbindelse med Europa-Kommissionens forsøg på at skabe en rammeaftale for indkøb af offentligt software i medlemslandene.

Indkøb af it til den offentlige sektor udgør en meget stor del af det samlede it-marked i Europa. Traditionelt har det stort set udelukkende været de største software-leverandører, der blev taget op til overvejelse, når offentlige instanser på både lokalt og nationalt plan skulle foretage it-indkøb.

Af samme grund har borgerne været tvungne til at anvende software-programmer, der er kompatible med disse virksomheders tilbud, hvis de ville benytte sig af muligheden for eksempel for at udfylde skattepapirer, bestille nyt sygesikringsbevis eller udfylde forskellige former for ansøgninger online.

Kan ramme Microsoft

..

Læs også